Verkoopdirecteur (m/v)

 

Vacature - Verkoop Directeur (m/v)

OUTILAC-DEMUNTER, lid van de BUILDMAT-groep, verdeelt het volledige gamma van MRO-artikelen (Maintenance, Repair en Operations) en stelt ongeveer 50 mensen te werk. BUILDMAT, met hoofdzetel te Oostakker, is een groep van succesvolle ondernemingen in de bouw. De BUILDMAT-groep telt intussen 300 medewerkers en realiseert een zakencijfer van 150 miljoen euro. Dankzij een vooruitstrevend en innovatief denken gestimuleerd vanuit de groep BUILDMAT, staat het bedrijf OUTILAC-DEMUNTER op technologisch vlak niet stil. Om de positie van OUTILAC-DEMUNTER als een belangrijke speler op de Belgisch-Franse markt te versterken, investeert de BUILDMAT-groep in een nieuw gebouw op een nieuwe site. In maart 2021 vindt de inhuldiging plaats van het gloednieuwe gecentraliseerde logistieke platform in het hoofdkantoor van Outilac-Demunter in de buurt van de luchthaven van Luik. Een ultramoderne winkel met zeer hoge prestaties. Een belangrijk voordeel voor de ontwikkeling van het bedrijf, maar zeker ook voor de groei van onze e-commerce.

OUTILAC-DEMUNTER wenst haar commerciële organisatie te versterken door de aanwerving van een

Verkoopdirecteur (m/v)

Functie

Als Verkoopdirecteur bewaak je, in samenwerking met de General manager en de Account managers, de commerciële koers en strategische oriëntatie van OUTILAC-DEMUNTER. Je bent verantwoordelijk voor het verkooptraject binnen OUTILAC-DEMUNTER en geeft leiding aan het salesteam in Vlaanderen, bestaande uit 4 Account managers.

Naast het opstellen van een verkoop- en marktbewerkingsplan, speel je effectief en proactief in op de (toekomstige) wensen en behoeften van de klant. Het doel van deze functie is om de verkoopactiviteiten af te stemmen op de klantenbehoeften en de ontwikkelingen in de markt, om zo de commerciële resultaten van het bedrijf te optimaliseren en de commerciële doelstellingen te bereiken.

Als lid van het managament bepaal je mee de verkoopstrategie van het bedrijf. Je werkt hiervoor nauw samen met de General Manager om de strategie en het business plan te bepalen en de gestelde doelen te bereiken.

Je taken en verantwoordelijkheden zien er als volgt uit:

 • Je beheert een eigen klantenportfolio van ca. 20 key accounts in omgeving Gent.
 • Je stuurt de Account managers aan, geeft hen richting, stimuleert en triggert hun alertheid naar de markt.
 • Je stelt marketing- en verkoopbudgetten op.
 • Je detecteert proactief businessopportuniteiten en gaat actief op zoek naar nieuwe key accounts en marktaandeel in industrie en bouw.
 • Je monitort alle commerciële acties en controleert de afgesproken targets met de Account managers.
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van effectieve strategische verkoopplannen met een duidelijke visie op de sales en praktische acties op korte en lange termijn.
 • Je verzorgt verkoop- en marktanalyses, monitort trends en ontwikkelingen en rapporteert hierover aan de General manager en Aankoop in functie van de verbreding van het productassortiment.
 • Je vertegenwoordigt OUTILAC-DEMUNTER door deelname aan beurzen, congressen en besprekingen gericht op het vergaren, representeren en delen van kennis en gericht op het verder uitbouwen van het netwerk.
 • Je stimuleert een werkklimaat waarin aspecten als ontwikkeling, samenwerking, open communicatie en leren centraal staan. Je bent hierin het voorbeeld voor het team.
 • Je opereert rond omgeving Gent, vanuit het filiaal te Zwijnaarde.

Profiel

 • Masterdiploma of master-denkniveau.
 • Je hebt ervaring in B2B bij voorkeur in industrie, gereedschappen of de bouwsector.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in sales management en coaching van een salesteam.
 • Een enthousiaste, communicatieve en empathische people manager.
 • Een ondernemend en flexibel persoon met een hands-on mentaliteit. Je durft zelfstandig gefundeerde beslissingen nemen.
 • Sterke organisator en planner, iemand met oog voor detail en tegelijk in staat om het overzicht te bewaren en processen aan te sturen.
 • Helder en vlot in communicatie, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Een motiverende coach, bereid om mee te helpen waar nodig, maar toch voldoende daadkrachtig om te sturen en te leiden.
 • Talenkennis: vloeiend Nederlands en Frans.

Aanbod

OUTILAC-DEMUNTER is een toekomstgericht bedrijf in volle ontwikkeling. Deze functie is dan ook een mooie uitdaging binnen een ambitieuze organisatie. Je werkt in een omgeving waar het nemen van initiatief wordt aangemoedigd en waar je een reële meerwaarde kan betekenen.

Salarispakket en extralegale voordelen die overeenkomen met het niveau van de functie: aantrekkelijk salaris, maandelijkse commissies, bedrijfswagen conform de functie van Verkoopdirecteur, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gsm, laptop en plaats van tewerkstelling in Zwijnaarde.

Plan van aanpak: in een tweede fase zal de Verkoopdirecteur de verantwoordelijkheid op nationaal niveau overnemen, en dit in nauwe samenwerking met de Algemeen Directeur en de interne en externe Sales managers van de verschillende vestigingen in België.

Interesse?

Stuur dan je kandidatuur naar [email protected].
Voor meer informatie over deze functie, bel naar +32 (0)3 550 00 20.